Tereza B.

Tereza B.

Odpovídá do 48 hod., na 40% zpráv
40% 48 hod+
Přijímá nové studenty

Tereza B.

Přijímá nové studenty

Individuální přístup a škola hrou - osvoboď své umělecké JÁ!

Popis

Jsem 25letá absolventka konzervatoře v oboru jazzového zpěvu a tedy i vystudovaný hlasový pedagog. Věnuji se všem populárním hudebním žánrům, především ale jazzu, chansonu a muzikálu. Zároveň také pravidelně navštěvuji lekce klasického zpěvu. Zpívám v několika kapelách jako zpěvačka, ale i jako vokalistka. Jsem členkou profesionálního sboru EGO singers, spolupracuji na různých hudebních projektech. Absolvovala jsem několik hudebních i pedagogických workshopů - př. Czech jazz workshop, interpretační a improvizační WS s Cyrille Aimée; WS práce s hlasem a přednesu; kurz terapie zpěvem, dechové jógové techniky, apod... Stále se snažím tímto způsobem vzdělávat.
Na gymnáziu jsem odmaturovala s vyznamenáním a v roce 2022 jsem úspěšně absolvovala na konzervatoři. V případě zájmu mohu zaslat kopii nebo fotografii svého maturitního vysvědčení, popř. diplomu.

V současné době působím jako lektorka dětských hudebních přípravek, sborů, sólového zpěvu, klavíru a hudební teorie v Dino Schools of Prague a v soukromé hudební škole Wunderbaro, kde učím děti od 3 let, ale i dospělé. Zkušenosti s prací s dětmi mám také jako hlavní táborová vedoucí a lektorka zájmových kroužků v MŠ a pořadatelka hudebních workshopů pro veřejnost.
Ráda předávám své znalosti a zkušenosti dál a snažím se to činit co nejpoutavější formou odpovídající věku i potřebám studenta. Jako studentka sama dobře vím, jak neefektivní je výuka, když jsou informace předávány nudnou formou a bez osobního přístupu, čemuž se chci za každou cenu vyvarovat. Dostatečně si uvědomuji, že každý jsme jiný, máme různé potřeby, myšlenkové pochody, apod. Záleží mi na tom, aby má práce byla účelná a abych opravdu co nejlépe pomohla tam, kde je třeba. Snažím se docílit toho, aby každá má práce měla smysl a jsem velmi důsledná a pečlivá. :)

Vyučuji hudební teorii a nauku i hudební dějiny na úrovni ZŠ, ZUŠ, SŠ i maturanta hudební konzervatoře. Mimo to vyučuji zpěv, podle metod, kterými vyučují pedagogové mě a z vlastní zkušenosti vím, že se osvědčily. Velmi dbám na zásady hlasové hygieny - mým cílem je dovést své studenty k pokroku a pomoci jim rozvinout hlasové předpoklady, nikoliv zničit hlasivky. Jsem schopna vyučovat také základy klavíru, ačkoliv nejsem apriori klavírista. U všech studentů kladu důraz také na správnou intonaci a sluchovou analýzu i rytmus a hudební teorii v rámci lekcí propojuji s praxí. Velmi mi záleží na tom, aby studenti věděli co hrají a zpívají a nemuseli se teorii nudně učit jako ve škole a nebyla pro ně pouze abstraktním a neuchopitelným pojmem.

Náplň lekcí závisí na individuálních potřebách a cílech studenta. Na pomůckách, formě i náplni lekcí se domluvíme předem v závislosti na tom, co jako student očekáváte a potřebujete.