Gabriela B.

Gabriela B.

Odpovídá do 17 hod., na 40% zpráv
40% 17 hod
Přijímá nové studenty
Zkušební lekce zdarma

Gabriela B.

Přijímá nové studenty
Zkušební lekce zdarma

Doučování (nejen) cizích jazyků v Olomouci a Šumperku

  • Doučuje také online
  • Od  250 Kč/hod
  • Preferované časy: dopoledne, po obědě, večer, víkend
Cena Od 250 Kč/hod
Preferované časy: dopoledne, po obědě, večer, víkend
Popis Typy lekcí Reference Fotky & certifikáty Zodpovězené otázky

Popis

PŘIJÍMÁM NOVÉ STUDENTY :)
Dobrý den/Bonjour/Olá/Grüß Sie/Hello/Ciao,
jsem velký milovník jazyků, kterého nejvíce těší předávat své nadšení a znalosti dalším. Věřím, že dobře vedené studium jazyků či zpěvu může být skvělou terapií pro zlepšení nejen komunikačních schopností, ale i důvěry ve vlastní hlas, a potažmo i sám v sebe.
Vystudovala jsem na česko-francouzské sekci Slovanského gymnázia v Olomouci (z češtiny, francouzštiny, matematiky, dějepisu a fyziky - ano, jsem trochu blázen). V roce 2021 jsem složila bakalářské zkoušky na Filozofické fakultě Univerzity Palackého (obor francouzština-portugalština), v roce 2023 pak magisterské. Od roku 2021 mám registrovanou živnost.

Francouzština je moje láska, stvrzená certifikátem DALF úrovně C2. Kromě toho jsem navštívila osmkrát Francii, z toho čtyřikrát v rámci výměnných pobytů SŠ a půl roku v rámci Erasmu (další půlrok jsem pobývala v Portugalsku). Jsem v kontaktu s lidmi z různých frankofonních zemí. Při výuce můžeme použít některou z mých učebnic francouzštiny (za všechny třeba Grammaire progressif du francais). V současnosti jsem na dlouhé, ale krásné cestě k doktorátu z francouzské literatury :)

Co se češtiny týče, účastnila jsem se v letech 2012-16 olympiády v českém jazyce, kromě toho i různých literárních soutěží. Maturovala jsem za jedna ze všech částí. Jsem velký knihomol, takže Vám mohu poradit i s výběrem četby k maturitě.

Z angličtiny mám úroveň cca. C1, byla jsem na jazykovém pobytu v Londýně a také na dvousemestrálním konverzačním kurzu na VŠ. Procvičila jsem si ji i na Erasmu. Nemám žádné zkoušky, ale mluví za mě praxe - pomáhala jsem kamarádům k úspěšné maturitě (AJ+ČJ), vyučovala jsem ji v jazykové škole.

Němčina - mám rakouský certifikát úrovně B2, pravidelně docházím na lekce, abych si ji udržela. Také se zdokonaluji na kurzech a cvičím se v konverzaci s rodilými mluvčími. Mohu Vám pomoci vyznat se i v "záhadách" rakouských zvyků a tradic :) Doporučila bych se především začátečníkům, kteří potřebují dobře "nastartovat" a rozmluvit se.

Italštinu studuji čtyři roky (úroveň přibližně B2) a kromě jazykových znalostí Vám mohu nabídnout i exkurz do pestrého světa italského filmu, literatury a hudby.

A konečně, pokud se chcete naučit jazyk málo "profláklý", ale přitom světově rozšířený (a s překvapivým ekonomickým a politickým potenciálem), doporučuji Vám portugalštinu. Mám z ní magisterskou zkoušku a ovládám její evropskou i brazilskou variantu. Jsem v kontaktu s rodilými mluvčími z Brazílie.

... A pokud máte rádi hudbu a nestačí Vám jen pasivně poslouchat, můžeme si spolu i zazpívat. Můžou to být lidové písničky, duchovní hudba, klasika, šanson, folk, pop, klidně i něco karibského... Můžu Vám pomoct i s technikou - absolvovala jsem ze sólového zpěvu v ZUŠ a zpívala jsem také ve sborech v Česku a Francii. Hraju na klavír, kytaru, příležitostně na tamburínu - každý další nástroj uvítám.

Pokud byste měli zájem o moje služby, klidně mi napište e-mail. Během pracovního týdne pobývám obvykle v Olomouci, v Šumperku hlavně o víkendech a prázdninách. Cenu výuky určuji podle své pokročilosti a praxe v jazyce - nejvíce očekávejte za francouzštinu, nejméně za italštinu. Hudbu dělám hlavně pro radost😇
Přeji hezký den a těším se na Vás!

Typy lekcí

Zkušební lekce

Představení lektorky a učebních metod, diskuse o plánu výuky a studentových cílech. Stanovená doba je orientační :)

Zdarma / 20 min.
Francouzština - typická lekce

400 Kč / 60 min.
Francouzština pro děti

250 Kč / 30 min.
Portugalština - typická lekce

400 Kč / 60 min.
Angličtina - typická lekce

300 Kč / 60 min.

Reference (2)

+ Přidat referenci
Lucie P.

Lucie P.

Neověřená reference

Gábi je spolehlivá, sympatická a hodiny s ní byly moc fajn :-)

Lada M.

Lada M.

Neověřená reference

Gabriela je moc milá a příjemná osůbka. Doučování bere poctivě a seriózně. Je vidět, že má gramatiku v malíčku, a že je s francouzským jazykem výborně sžitá. Má trpělivost a chce studenty rozvíjet všestranně. Výborně pracuje s materiály, kterých má dostatek (lze z nich vybrat dle potřeba žadatele), odkazuje nejen na textové, ale i na audiovizuální a online zdroje. Časově i místopisně velmi přizpůsobivá.

Fotky a certifikáty

Zodpovězené otázky (1)

Tento doučovatel odpověděl na následující studijní otázky

Gabriela B.

Si parla

Ahoj, doufám, že je tu nějaká dobrá duše, která by mi poradila. Mám větu: Di quali negozi si parla in questa lezione? Proč se si parla překládá jako - we are talking/mluvíme. Ptala jsem se i rodilého mluvčího a přeložil to jako my... myslela jsem, že si parla se používá, když mám lui, lei anebo…