Tereza H.

Tereza H.

Odpovídá do 9 hod., na 90% zpráv
90% 9 hod
Přijímá nové studenty
Popis Typy lekcí Reference

Popis

Nabízím:
- Doučování češtiny na úrovni ZŠ pro děti, které si chtějí zlepšit známku - a je jedno, jestli "na trojku", nebo "na vyznamenání".
- V rámci prvního stupně ZŠ výuku všech předmětů (zahrnuje i správné učební návyky), aplikuji funkční propojenost (jedno téma prostupuje více předměty).
- Přípravu na přijímací zkoušky, především na víceletá gymnázia.
- Výuku jazyků, která je zároveň o konverzaci i o gramatice a je bez omezení věku.
- Výuku ostatních uvedených předmětů, protože je velmi dobře ovládám z praxe a mohu je přiblížit začátečníkům a mírně pokročilým.

Jak učím:
Nejprve si se studentem stanovíme cíl, co a za jak dlouho se chce/potřebuje naučit. To se děje při úvodním telefonátu a na první společné hodině. Při prvním setkání je mým úkolem zjistit, co už student umí, jaké má učební tempo a celkovou pozornost, co mu jde a co potřebuje zlepšit (např. čtení, psaní, gramatika, mluvení, praktické použití látky, použití v písemkách, nebo v ústním projevu). V samotné výuce pak pomocí toho, co studentovi jde a v čem se cítí dobře, zlepšujeme ostatní oblasti a vstřebáváme nově naučenou látku.
Někdy může být na výslovné přání rodičů výuka pouze o psaní úkolů, což je v dnešní době častá potřeba.

Praktické:
- Vyučovací hodina u mě trvá 45/60/90 min., v případě potřeby i 30 min., nebo 120 min., ale to je výjimečné.
- Cenu výuky zohledňuji podle náročnosti mojí přípravy na hodinu (např. tištění materiálů) a také pokud cesta ke studentovi trvá více než 45min, což se týká okraje Prahy, resp. špatně dostupných oblastí MHD. Slevu naopak ráda nabídnu v případě více hodin za týden, nebo pokud jsou na hodině 2, ale max. 3 žáci.

Něco o mně:
Jmenuji se Tereza, je mi 39 let, kromě vysokoškolského ekonomického vzdělání mám jazykovku (angličtina, španělština), protože jazyky a komunikace jako taková byly vždy mým koníčkem a to teoreticky i prakticky.
Z cizích jazyků mluvím aktivně anglicky na úrovni C1, španělsky na úrovni B2 (část mé rodiny žije ve španělsky mluvících zemích) a dále ovládám němčinu s francouzštinou na úrovni B1.
(Jazykové úrovně dle EU jsou A1, A2, B1, B2, C1 a C2, tj. rodilý mluvčí.)

Doučování mě velmi baví a naplňuje. Odměnou za moji práci je především to, že se student něco naučil, že ho daný předmět třeba i začal bavit, protože pochopil něco podstatného, a může díky tomu dál poznávat nové věci a rozvíjet se.

Napište mi, odpovím Vám na to, co Vás zajímá.

Typy lekcí

Standardní lekce

450 Kč / 55 min.

Reference (2)

+ Přidat referenci
Martin H.

Martin H.

Neověřená reference

S Terezou mám zkušenosti mimo portál Doučuji.eu. Jako doučující je velmi trpělivá, milá, připravená a je znát, že má mnoho zkušeností. Přemýšlí o vašich potřebách a dokáže se jim přizpůsobit. Je schopná vymýšlet a využívat různé přístupy. A především...na její práci jí záleží, z vašich úspěchů má radost a neúspěchy jí nejsou lhostejné. Na základě mé zkušenosti ji mohu jen doporučit.

Adéla D.

Adéla D.

Neověřená reference

Tereza je velmi příjemná a trpělivá. Dokáže odhadnout, zda je potřeba zvolnit tempo nebo naopak zda je vhodné přidat více látky, pokud vidí, že je toho student schopný. Mám velmi dobrou zkušenost s jejím doučováním autoškoly, které probíhalo mimo portál Doučuji.eu, přesto ji však mohu vřele doporučit.