Alexandra K.

Alexandra K.

Odpovídá do 23 hod., na 50% zpráv
50% 23 hod

Alexandra K.

  • Doučuje také online
  • Preferované časy: dopoledne, večer
Preferované časy: dopoledne, večer
Doučuje předměty:

Popis

Myslím si, že když se učíte cizí jazyk, měla by to být hlavně zábava. Pro mě to tak aspoň vždycky bylo. Cizí jazyky byly ve škole vždy moje oblíbené předměty, a proto jsem švédštinu jsem potom i vystudovala na FF UK.

Když učím, snažím se hlavně si se studenty hodně povídat, aby opadl jejich strach z mluvení. Je normální, že člověk dělá na začátku hodně chyb a není to žádná překážka pro komunikaci. Povídáním se o sobě také hodně dozvíme a hodiny jsou potom spíš jako kamarádské posezení než školní výuka. Z několika mých studentů švédštiny se také stali moji dobří přátelé, z čehož mám velkou radost.

Samozřejmě to ale není jenom o povídání, vysvětlíme si do podrobna i gramatiku a procvičíme ji na spoustě jazykových cvičení, kterých mám plné učebnice. Stejně tak mám v zásobě hodně poslechových cvičení. Používám hlavně učebnice Rivstart a Form i fokus, ale pokud preferujete nějaké jiné, můžu se přizbůsobit. S pokročilejšími studenty potom do výuky i ráda zařazuji sledování videí z webu švédské televize SVT, ke kterým vždy připravím seznam otázek.

Zní vám to, že by vás hodiny se mnou bavily? Budu ráda, když mě budete kontaktovat! :)