Gabriela B.

Gabriela B.

Responds within 17 hrs, to 40% of messages
40% 17 hr
Accepts new students
Free trial lesson

Gabriela B.

Accepts new students
Free trial lesson

Doučování (nejen) cizích jazyků v Olomouci a Šumperku

  • Offers online lessons
  • From  250 Kč/hr
  • Preferred times: mornings, midday, evenings, weekend
Price From 250 Kč/hr
Preferred times: mornings, midday, evenings, weekend
Description Lesson types References Photos & Certificates Answered questions

Description

PŘIJÍMÁM NOVÉ STUDENTY :)
Dobrý den/Bonjour/Olá/Grüß Sie/Hello/Ciao,
jsem velký milovník jazyků, kterého nejvíce těší předávat své nadšení a znalosti dalším. Věřím, že dobře vedené studium jazyků či zpěvu může být skvělou terapií pro zlepšení nejen komunikačních schopností, ale i důvěry ve vlastní hlas, a potažmo i sám v sebe.
Vystudovala jsem na česko-francouzské sekci Slovanského gymnázia v Olomouci (z češtiny, francouzštiny, matematiky, dějepisu a fyziky - ano, jsem trochu blázen). V roce 2021 jsem složila bakalářské zkoušky na Filozofické fakultě Univerzity Palackého (obor francouzština-portugalština), v roce 2023 pak magisterské. Od roku 2021 mám registrovanou živnost.

Francouzština je moje láska, stvrzená certifikátem DALF úrovně C2. Kromě toho jsem navštívila osmkrát Francii, z toho čtyřikrát v rámci výměnných pobytů SŠ a půl roku v rámci Erasmu (další půlrok jsem pobývala v Portugalsku). Jsem v kontaktu s lidmi z různých frankofonních zemí. Při výuce můžeme použít některou z mých učebnic francouzštiny (za všechny třeba Grammaire progressif du francais). V současnosti jsem na dlouhé, ale krásné cestě k doktorátu z francouzské literatury :)

Co se češtiny týče, účastnila jsem se v letech 2012-16 olympiády v českém jazyce, kromě toho i různých literárních soutěží. Maturovala jsem za jedna ze všech částí. Jsem velký knihomol, takže Vám mohu poradit i s výběrem četby k maturitě.

Z angličtiny mám úroveň cca. C1, byla jsem na jazykovém pobytu v Londýně a také na dvousemestrálním konverzačním kurzu na VŠ. Procvičila jsem si ji i na Erasmu. Nemám žádné zkoušky, ale mluví za mě praxe - pomáhala jsem kamarádům k úspěšné maturitě (AJ+ČJ), vyučovala jsem ji v jazykové škole.

Němčina - mám rakouský certifikát úrovně B2, pravidelně docházím na lekce, abych si ji udržela. Také se zdokonaluji na kurzech a cvičím se v konverzaci s rodilými mluvčími. Mohu Vám pomoci vyznat se i v "záhadách" rakouských zvyků a tradic :) Doporučila bych se především začátečníkům, kteří potřebují dobře "nastartovat" a rozmluvit se.

Italštinu studuji čtyři roky (úroveň přibližně B2) a kromě jazykových znalostí Vám mohu nabídnout i exkurz do pestrého světa italského filmu, literatury a hudby.

A konečně, pokud se chcete naučit jazyk málo "profláklý", ale přitom světově rozšířený (a s překvapivým ekonomickým a politickým potenciálem), doporučuji Vám portugalštinu. Mám z ní magisterskou zkoušku a ovládám její evropskou i brazilskou variantu. Jsem v kontaktu s rodilými mluvčími z Brazílie.

... A pokud máte rádi hudbu a nestačí Vám jen pasivně poslouchat, můžeme si spolu i zazpívat. Můžou to být lidové písničky, duchovní hudba, klasika, šanson, folk, pop, klidně i něco karibského... Můžu Vám pomoct i s technikou - absolvovala jsem ze sólového zpěvu v ZUŠ a zpívala jsem také ve sborech v Česku a Francii. Hraju na klavír, kytaru, příležitostně na tamburínu - každý další nástroj uvítám.

Pokud byste měli zájem o moje služby, klidně mi napište e-mail. Během pracovního týdne pobývám obvykle v Olomouci, v Šumperku hlavně o víkendech a prázdninách. Cenu výuky určuji podle své pokročilosti a praxe v jazyce - nejvíce očekávejte za francouzštinu, nejméně za italštinu. Hudbu dělám hlavně pro radost😇
Přeji hezký den a těším se na Vás!

Lesson types

Zkušební lekce

Představení lektorky a učebních metod, diskuse o plánu výuky a studentových cílech. Stanovená doba je orientační :)

Free / 20 min
Francouzština - typická lekce

400 Kč / 60 min
Francouzština pro děti

250 Kč / 30 min
Portugalština - typická lekce

400 Kč / 60 min
Angličtina - typická lekce

300 Kč / 60 min

References (2)

+ add reference
Lucie P.

Lucie P.

Unverified reference

Gábi je spolehlivá, sympatická a hodiny s ní byly moc fajn :-)

Lada M.

Lada M.

Unverified reference

Gabriela je moc milá a příjemná osůbka. Doučování bere poctivě a seriózně. Je vidět, že má gramatiku v malíčku, a že je s francouzským jazykem výborně sžitá. Má trpělivost a chce studenty rozvíjet všestranně. Výborně pracuje s materiály, kterých má dostatek (lze z nich vybrat dle potřeba žadatele), odkazuje nejen na textové, ale i na audiovizuální a online zdroje. Časově i místopisně velmi přizpůsobivá.

pictures and certificates

Answered questions (1)

This tutor has helped to answer these study questions

Gabriela B.

Si parla

Ahoj, doufám, že je tu nějaká dobrá duše, která by mi poradila. Mám větu: Di quali negozi si parla in questa lezione? Proč se si parla překládá jako - we are talking/mluvíme. Ptala jsem se i rodilého mluvčího a přeložil to jako my... myslela jsem, že si parla se používá, když mám lui, lei anebo…