Monika M.

Monika M.

Responds within 8 hrs, to 89% of messages
89% 8 hr
Accepts new students
Free trial lesson

Monika M.

Accepts new students
Free trial lesson

Angličitna se vším všudy: konverzace, gramatika nebo snad kultura a literatura?

  • 5/5 (rated by 1 student)
  • 1 lesson taught
  • Offers online lessons
  • From  300 Kč/hr
  • Preferred times: mornings, evenings
Price From 300 Kč/hr
Preferred times: mornings, evenings
Tutoring subjects:
Description Lesson types References Photos & Certificates

Description

AKTUÁLNĚ PLNÝ STAV STUDENTŮ
- Nedojíždím do jiných měst a nemám vlastní prostor k realizaci, převážně online setkání

Vítej! jmenuji se Monika, je mi 23 let a jsem v druhém ročníku magisterského studia oboru Anglofonních literatur a kultur na Filozofické fakultě UK.
Už jen z toho jasně vyplývá, že angličtina je pro mě přirozenou záležitostí. Se svým Cambridge certifikátem C1 (který jsem získala těsně před maturitou), obsáhle kulturně-historické a literární znalosti z vysoké školy, praxe z jazykové školy a přátelskou povahou jsem připravena vylepšit tvůj vztah s tímto líbezným mezinárodním jazykem! Svůj bakalářský titul jsem získala na oboru anglistiky-amerikanistiky.

FYI: (Hodiny domlouvám přes jiný portál, lekcí jsem tedy uskutečnila už mnoho, ale zobrazují se v profilu jen ty, které jsou přes místní portál.)

PRO KOHO?
Vše je o domluvě. Jsem ovšem zastáncem názoru, že úplné začátky se lépe učí prezenčně. Svou online výuku bych proto raději věnovala zájemcům o konverzace, či mírně pokročilým studentům, kteří se připravují na zkoušky/maturitu nebo jenom chtějí vytáhnou svou úroveň. I tak se ovšem neváhejte ozvat se svojí konkrétní poptávkou - lze se různě domluvit.

+Disponuji britským přízvukem, který jsem si vybudovala kontaktem s jazykem a naše hodiny ti proto pomohou i se správnou výslovností.

JAK?
Gramatika je důležitá a každý jazyk má systém - všechno je občas potřeba vysvětlit - můj přístup k jazyku však spočívá hlavně v pozitivním vztahu s ním a apeluji spíše na učení skrze přirozené zažívání. (V praxi tedy spousta mluvení, poslechů, čtení příběhů, apod., které odvádějí mozek od faktu, že se něco 'snaží naučit'.)

PROČ?
Přes covidové období, které značně omezilo můj přístup do jazykové školy, kde už více jak rok pracuji s lidmi různého věku a jazykové úrovně, jsem byla nucena sžít se s vyučováním online. Tato zkušenost mě ovšem namotivovala pokusit se pomoci více lidem. Pohybuji se jak v Praze, tak v Pelhřimově, ale preferuji výuku online, která značně usnadňuje časovou flexibilitu.

KDY?
K dispozici jsem primárně ve pondělí, úterý a pátek. Většinu pracovních dnů pak mohu nabídnout hodiny večerní (19:30+). Ostatní termíny se ovšem dají zkusit naleznout!

ZA KOLIK?
Na profilu mám uvedeno minimum 280 kč. Cena se ovšem může začít lišit podle řady faktorů, např. délka, dlouhodobá x krátkodobá spolupráce apod. První hodina* je vždy zdarma, protože slouží pro obě strany jako zkušební a poznávací. Právě na této hodině se výše platby upřesní.

VÝSLEDKY?
Nedá se jednotně říci, jaké výsledky jsou zaručené. Vše záleží na jednotlivci - každý reaguje na jazyk jinak. Ve své praxi jsem narazila na velmi rychle se učící žáky, kteří nepotřebovali žádnou větší přípravu a naopak. V hodinách sloužím coby rádce - ráda cokoliv objasním/vysvětlím a samozřejmě i připravím aktivity, které trénují určité dovednosti. Jedna hodina týdně však málo komu stačí k rychle zaznamenatelným výsledkům. Vždy zdůrazňuji, že studentův zájem o jazyk i mimo naší hodinu je zásadní pro dlouhodobý posun. I tipy, jak sám doma rozvíjet jazykové schopnosti, jsou náplní našich hodin. :)

*hodina zde znamená jedno 'setkání'. Právě kvůli poznávacímu formátu se může jednat o různě dlouhé intervaly. V průměru se jedná o 30 minut. Běžná hodina se pak domlouvá předem a většinou jde o 45/60 nebo 90 minut.

Lesson types

Zkušební lekce

Free / 30 min
Standardní lekce

Klasický formát hodiny, který lze přizpůsobit studentovi (může ovlivnit cenu). Sekce na rozmluvení, práce s textem, gramatické okénko. Může sloužit i čistě jako konverzační hodina.

300 Kč / 45 min
Angličtina - příprava na zkoušku/certifikát

Tato hodina zahrnuje škálu odvětví a skládá se z přípravy materiálu popř. komunikaci mimo hodinu na základě úkolů apod. Cena je stanovena na základě časové náročnosti/přípravě.

350 Kč / 60 min

References (2)

+ add reference
Aneta R.

Aneta R.

1 lesson taught

Lekci jsme neměli přes portál doučuji.eu, ale i tak bylo všechno v pohodě :) Monču doporučuji hlavně za supr konverzaci! Má moc hezkou aj, je milá a nikdy jsem se necítila špatně, ačkoliv jsem občas musela plácat hrozné kraviny :D

Tutor's answer:

První lekci jsme přes portál měli na zkoušku, ale je pravda, že jsem zvyklá na jiné portály. Díky moc za milá slova, těším se na další lekce!

Dorotea P.

Dorotea P.

Unverified reference

Moniku moc doporučuji, je trpělivá, milá a zároveň zvládá zábavnou formou naučit velký rozsah učiva. Za celou dobu doučování jsem neměla jedinou negativní zkušenost.

pictures and certificates