Author's photo
Marta H.
informatika

programovanie - C - Formální jazyky a prekladače

Ahoj, som študentka FIT VUT v Brne. Potrebovala by som poradiť s projektom do školy z predmetu Formálne jazyky a prekladače, konkrétne s parserom. Budem veľmi rada za akúkoľvek pomoc.

3 odpovědí
Ahoi,
Není to týmový projekt? Někdo z týmu určitě ví, ne? 🙃
Komentáře:
Šimon J.
S tím projektem jsme si docela užili. Takže doporučím 1. potkat se s týmem, 2. diskutovat nad řešením (pravděpodobně je řešení už v rámci IFJ materiálů), vymyslet struktury, postup, správu paměti, domluvit se na codestyle a procesech 3. Naučit se trochu s GITem (SVN radši ne), 4. udělat projekt + každý mu musí rozumět kvůli obhajoby
Ahoj,
akurát na tom tiež pracujeme. Najlepšie je, aby ste si k tomu sadli spolu a navhrli si to. Potom to môže kľudne naprogramovať jeden človek. Neodporúčam, aby si na tom pracovala sama vzhľadom na to, že je to najťažšia časť projektu a zároveň obhajoby sú robené spôsobom, že sa vyberie jeden člen tímu a musí opísať celý postup.

Len jedna rada na záver, navrhnite si správne LL gramatiku, kľudne nad tým strávte aj pár hodín. Pokiaľ budete mať dobre navrhnuté pravidlá gramatiky, tak následne už budete vytvárať rekurzívny zostup (odporúčaný postup zo zadania) na základe jednotlivých pravidiel gramatiky.
Ahoj! Zdá se mi to, nebo tu chybí samotná otázka, na kterou se očekává odpověď? Lze předpokládat, že v rámci předmětu existují nějaká pravidla, jak má ten projekt vypadat, v čem se to bude dělat, jaké nástroje se můžou používat, a naopak co všechno se očekává, že si člověk bude psát sám.