Have had taller than

Poradí mi někdo ? Předem děkuji

Přílohy:
Question image
2 odpovědí
Hezký den přeji, Dane,

chcete poradit s celým cvičením nebo jen s jednotlivými větami? Klidně mi napiště na svacinaj.10@gmail.com. Můžeme to spolu projet.
Děkuji Vám.

Zdraví
Jindra Svačina
Dobrý den Davide,
ve cvičení 5 se řeší čas předpřítomný.

Ten se skládá následovně:

Pro slovesa pravidelná (např. play, like, burn, enjoy) - použijeme pomocné sloveso “have” a koncovku -ed —> “I have enjoyED vacation last week.”

Pro slovesa nepravidelná (např. write, speak, bend - zbytek v seznamech nepravidelných sloves aj) - použijeme pomocné sloveso “have” a sloveso v jeho třetí formě —> “ I have (have —3. forma—> had) a lovely vacation…so far”

Užíváme ho v případech, kdy není z kontextu zřejmé, kdy přesně se událost, kterou popisujeme, stala a jak dlouho trvala. Použijeme ho i v moment, kdy daná událost pokračuje do současnosti. Například viz. první věta

“I have had a lovely vacation by the sea SO FAR…”

Ve větě se nikdy nezmíníme o tom, kdy přesně a jak dlouho jsme na dovolené byli.

Abychom mohli použít minulý čas prostý (past simple), museli bychom použít ve větě určení času.

”I had a lovely vacation by the sea LAST WEEK...”

Příklad který uvádím, je ale již trochu zavádějící, jelikož nemá úplně stejný význam. Tato věta popisuje pouze vybraný časový úsek, zatímco originální věta shrnuje prázdniny od té doby co jsem přijel až doteď. Uvádím ho čistě proto, abych ukázal výše zmíněné určení času.
Komentáře:
Kryštof S.
Cvičení č. 6 se už zabývá pouze opaky přídavných jmen. To znamená, že pokud je John menší než Peter, je logicky Peter vyšší než John. Podívejte se proto vždy na to, co Vám říká věta předtím a poté se pokuste její význam implementovat do věty následující. Samozřejmě nesmíme zapomenout na to, že pokud je něco NEJlepší (viz. další věta), znamená to, že je to pouze jedna jediná věc svého druhu. Před taková podstatná jména proto vždy dáváme člen “The”.