Kontrola krátkého textu v AJ

Zdravím, pokud by se tady našel nějaký hodný člověk, který by byl ochotný mi zkouknout tento text v AJ, budu moc ráda. Má to být pouze kratičký email na otázku, jaké je pro mě nejlepší místo na světe. Děkuji!

The best place in the world

I have visited a lot of places around the world, but the best place for me is still in my country, it is Ranch Opatrny. Is located in Hořovice, in the Central Bohemian Region. I am there almost every day and have my own horse there. It is a place with a big stable, two riding halls, an amazing nature, a good restaurant and a hotel. You can find there gorgeous horses and people. There is everything what you need.

6 odpovědí
Ahoj
Takto bych to upravila:

I have visited a lot of places around the world, but the best place for me is still in my country. It is a ranch called Opatrny, located in Hořovice, in the Central Bohemian Region. I am there almost every day and have my own horse there. It is a place with a big stable, two riding halls, amazing nature, a good restaurant and a hotel. You can find gorgeous horses and great people there. Everything you need is right there.

Měj se prima ,Milly

Také bych trochu bych vylepšila větu - "I am there almost every day and ...." . Je to hodně počeštěné. Napsala bych I SPEND there almost every day...."

Komentáře:
Milena M.
Nesouhlasím,úplně v pohodě to může použít...Samozřejmě SPEND se používá, ale tak jak to má napsané je v pořádku ...;-)
Dobrý den!

Na začátku druhé věty by určitě mělo být "It is..." a není třeba před "Central Bohemian Region" dávat určitý člen. Ve třetí větě bych preferoval umístit podruhé osobní zájmeno "I" před "have my own horse there". V předposlední větě bych poupravil slovosled na "You can find gorgeous horses and people there". Poslední věta je v pořádku, ale jde kosmeticky upravit, aby zněla ještě lépe, tedy "there is everything you need". Doufám, že jsem pomohl. Mějte se!
Komentáře:
Jana P.
S tou druhou větou bych ani neřekla. Myslím,že jste nesrpávně pochpil, co tím dotyčná myslela.
Václav Š.
Nemyslím si úplně, že je druhá věta nějak hodně otevřená různým interpretacím. Pravda je taková, že se v ANJ nevynechávají podměty a že není potřeba před místem nějaké konkrétní lokace dávat určitý člen. Přeji hezký den.
avatar
Zrušený účet
Začátek dobrý, ale po prvním souvětí se hodí: "It is located in..." Poté věta "I am there almost every day and have my own horse there." Bylo by v lepší verzi "I spend almost all of my time there, because I have my own horse there." Poslední rada viz. "big stable, two riding halls, an amazing nature, a good restaurant and a hotel." Tak se nepíší členy.
Jinak dobrá práce ;-)
Jacob
The Best Place in the World

I have visited a lot of places around the world and yet the best place for me is in my country. It is Opatrny Ranch in Horovice, Central Bohemia. I go there almost every day and have my own horse there. It is a place with a big stable, two riding halls, amazing nature, a good restaurant and a hotel. Gorgeous horses and people can be found there. Everything you need is there.
avatar
Zrušený účet
Koukám, jak hodně lidí má zajem pomáhat a celý ten článek předělalo. Nicméně z toho clanku je patrné, že ten kdo ho napsal je nizka uroven, prestoze ten clanek vypada docela hezky. Takze velka chyba je - v kazde anglicke vete musi byt podmet a ten tam chybi IT. potom tam je chyba všechno - co, everything - that ...what take znamena to-co, neumis vazku there is - zbytecne ji mackas do textu, zkus to bez ni - ta vazba znamena - je/existuje a neni treba ji nasilne nikam vkladat. Potom tam jsou chyby pokrocilejsi, jako muj vlastni kun - staci muj kun a nebo by se ta veta musela cela premenit. Cleny jsou tezke - to je taky pro pokrocilejsi stadium, nicmene neurcity clen je mozne vzdy doslovne prelozit, takze kdyz ho prelozim, pak dostanu - je tam nejaka uzasna priroda - to nezni hezky, ze? potom tam jsou taky carky ve vete - ale to je taky pokrocile. Takze - PODMETY, vetne konstrukce a vazba there is - vysledek trojka.