Funkce

Dobrý den, byl by někdo tak hodný a napsal mi sem řešení těchto příkladů, popř. i s postupy? Vůbec si nevím rady. Předem děkuji.

Přílohy:
Question image
3 odpovědí
Zdravím, ráda s těmito příklady pomůžu přes skype. Určitě mě můžeš kontaktovat :)
V rychlosti: 2) rostoucí, klesající, vodorovná (konstantni Tj ani neroste ani neklesá. Záleží to na kladnosti ci zákonnosti toho násobku co je u X v té rovnici.

3) ty body si dosadil do rovnice výše za x mínus dvojka a za y mínus čtyřku. A to samé s druhým bodem. Dostanes 2 rovnice s nezamymi a, b. Dopočítáš z toho čemu se rovná "a" a "b". Pak napíšeš y = ax+ b kde za a a b napíšeš ty cisla co ti vyšly.

4) tak to je jednoduchý, víš že ten bod s ysy-ovououradnici 11 splňuje tu rovnici. Tak tu 11 tam do té rovnice dosadil za y. Máš pak 11 = x +6. Tedy x=5. A to je co chtěli vědět. Chová souřadnice je 5. Prímka přichází bodem [5, 11].

5) to děláš tak že tam zkusíš dosadit v té rovnici ten první bod tj za x jedničku a za y trojku. Když ti bude platit ta rovnost, tak je to OK a bod leží na te prince. Když ti vyjde nepravda tj napr 3=5 tak tam ten bod nepatří- neni na te primce.

Zkus si to sám, když to zvládneš tak je to nejcennější, co pochopíš to si zapamatuje, budeš schopen si to někdy znovu odvodit, když ti to nekdo vypočítá, zapamatuješ si to biflovanim jen krátkodobě.

Dobrý den,

s těmito úlohami Vám snadno pomohu. Zavolejte mi na 702 869 552. Zkusíme najít místo pro Vaši lekci.

S pozdravem Josef Hlava. Profi výuka matematiky a statistiky