Rozdělení aktiv a pasiv

Ahoj, pomohl by někdo s tímto úkolem ?

Přílohy:
Question image
4 odpovědí
Dobrý den, ano mohu pomoc.
Dobrý den, ano, napište mi na email: anastasija.vasiljevaa@gmail.com.
Dobrý den,

přikládám odpověď na Vaši otázku.
a) stroj Dlouhodobá aktiva (DA)
b) přijaté zálohy - Pasiva cizí
c) Cenné papíry - DA
d)zboží - oběžná aktiva (OA)
e) stavba - DA
f)licence - DA
g)bankovní úvěr - pasiva cizí
h)rezervní fond - pasiva vlastní
i) nerozdělený zisk - pasiva vlastní
j) peníze v pokladně -. OA
j)výrobky = OA
k) pohledávky - odběratelé = OA
l) závazek vůči dodavateli = pasiva cizí
m) materiál = OA
n) ochranná známka = OA
o) peníze na bance = OA
p)základní kapitál = pasiva vlastní
q) přijatá směnka = pasiva cizí
r) rezerva = pasiva cizí
s) vystavená směnka = OA
Komentáře:
Radek L.
s Lubošem souhlasím až na asi 3 detaily. Cenné papíry, je tam v zadání <1 rok. To odkazuje na krátkodobě držené, tak bych to dal do oběžných aktiv a né dlouhodobých. Ochranná známka - podobně jako licence, bych dal do dlouhodobého nehmotného majetku (dlouhodobých aktiv). Poslední věc ta přijatá směnka - jde o to když směnku přijmu od někoho kdo jí vystaví či podepíše, tak je to pro mě pohledávka - směnka je cenný papír kde se podepsaná osoba zavazuje zaplatit. Ať je to směnka vlastní kde se píše
Radek L.
"já zaplatím", nebo o směnku cizí kde se píše "zaplaťte mi".. vždy ta osoba co se pod to podepíše má závazek. Já můžu chtít po odběrateli (po mém dlužníkovi) aby mi podepsal směnku, já ji přijmu, budu její držitel, a pak ji můžu předložit a on mi musí bezpodmínečně zaplatit tu částku o které se tam píše. Není to na žádnou žalobu co se bude řešit u soudu roky - směnka je jasná záležitost - podepsal to? nezkoumá se důvod proč,musí zaplatit. Nezaplatí? Plateb. příkaz od soudu,Exekuce. Je to rychlé.
Radek L.
přijatou směnku bych dal jako pohledávku tj. oběžné aktivum. Ale existuje i směnka z pohledu směnečného dlužníka která je závazek (cizí pasivum) - ten závazek bych dal kdyby tam byla "vydaná směnka".
Radek L.
ještě se dá setkat s pojmy směnka k inkasu, směnka k úhradě. Když to bereme z pohledu nás, naší firmy. Tak k inkasu je pohledávka (OA) a k úhradě je co my máme uhradit (náš závazek tj. CP).
Ahoj, klidně napiš, r.e.n.u.l.a.h@seznam.cz