Sloh (úvaha)

Dobrý den, potřebovala bych pomoc s úvahou na téma (Historické období, které mě zajímá a proč? nebo Historické období, které bych chtěl zažít a proč?) Jak to celkově napsat? Jak začít? Hezký den, Laura.

3 odpovědí
Dobrý den, potřebujete pomoci celkově se zpracováním úvahy nebo se zamyšlením nad slohovou prací? Samozřejmě historické období si musíte zvolit a vybrat sama :) Krásný den, Lucka.
Dobrý den, napsal bych to celkově hlavně svými slovy, samozřejmě tam budou muset být použity i vědecké názvy ale když to napíšete po svém budu to pro posluchače i pro čtenáře větší zážitek než jenom staromódní výklad. Začal bych nějakou myšlenkou o které si myslíte že je nějak spjatá s tímto tématem a odvíjet od toho další věty. A pokračoval dál a dál a postupně vytvořil úvahu která bude mít hlavu a patu.
Dobrý den, dobré je zvolit si období, které tě zajímá, z jakéhokoli důvodu, ať je to kvůli stylu oblékání, stylu uměleckých děl, která v té době vznikala, či způsobu myšlení a fungování společnosti té doby. Je užitečné si o té době něco málo zjistit, nebo třeba zkouknout dokument, potom se úvaha píše sama. Dá se mluvit i o různých odkazech té doby, které se dají pozorovat i v současnosti, zdůraznit tak význam vybraného období a hezky úvahy převést do aktuální roviny. Dají se zmínit i stinnejší stránky oblíbeného období, ukázat, že ať se jakékoli období zdá seberomantičtější, vždycky má i své chyby, a tak je to se všemi.