Author's photo
Анонімний автор
matematika - zš

Číselná osa

Určit neznámá čísla C a D.

A a B vím postup, ale u D:C = 3 nevím, děkuji

Вкладені файли:
Question image
5 відповідей
Rozhodně se to dá řešit mnohem jednodušším způsobem, než přes soustavy třech rovnic o třech neznámých. Přikládám, dle mého názoru, nejjednodušší způsob, jak přijít ke správnému výsledku. Předpokládám, že to je přijímačková úloha, a tak jsem nepoužila nic, co by nebylo předmětem vyučování na základní škole 😊
Вкладені файли:
Answer image
Když D:C=3, tak D:3=C, tedy hledám číslo větší, než 35 a současně dělitelné třemi. Domnívám se, že je to číslo 39, coby D a 12 coby C.
Коментарі:
MILAN K.
Nikoliv, matematika není o domněnkách
Viz níže :
Вкладені файли:
Answer image
Коментарі:
MILAN K.
Musíte sestavit tři rovnice o třech neznámých, 1. neznámá je C, 2. neznámá je D, 3. neznámá je neznámá velikost dílku,
Kristýna V.
V první podúloze je chyba. Už jen ze zadání je patrné, že rozdíl mezi čísly B a A je 16, kdežto podle Vašeho řešení, kdy B = 10 a A = 16 již neplatí, že B - A = 16, ale -6.
MILAN K.
Víte,bylo to bídně čitelné,když někdo po někom něco chce,tak se má především se snažit to vyobrazit čitelně a ne srolovaně,jevilo se mi, že je tam A = 16(neviděl jsem B-A=16) a můj výpočet je směřován k tomto zadání,pak výsledek sedí,pochopitelně že následně musí pak B-A= -6,čili mluvíte o něčem zcela odlišném,Vy máte správné řešení pro B-A (které je bídně vidět)já zase pro jen A=16.Co se týče Vašeho "jednoduchého" řešení,tak je nesmysl vyhýbat se rovnicím, jak jinak se je chcete naučit řešit,
MILAN K.
Čím dříve, tím lépe, umělé zjednodušování za každou cenu přináší je jen chaos
Ahoj, pokud jsi již žák 9.ročníku (rozumíš soustavám rovnic), nabízím ti své řešení, které může být pro tebe k přijímačkám rychlejší. Když se naučíš tvořit pravidla (rovnice), určitě bude ;). Kdyby jsi potřeboval, ozvi se.
Вкладені файли:
Answer image
Коментарі:
Jan K.
*Kdybys potřeboval ;)
avatar
Анонімний автор
Jde o přijímačky na osmiletý gympl