Jorik C.

Jorik C.

Jorik C.

Doučování fyziky a biologie pro příjmačky na LF MUNI; konverzace v angličtine

  • Preferované časy: po obědě, večer, víkend
Preferované časy: po obědě, večer, víkend

Popis

Jsem student 5. ročníku programu Všeobecné lékařství na LF MU. Rád bych předal své poznatky a zkušenosti, které jsem za dobu svého vysokoškolského a středoškolského studia stihl nazbírat.

Moje motivace: Před nástupem na vysokou školu jsem sám byl účastníkem přípravných kurzů na příjmací zkoušky a viděl jsem tedy na vlastní oči, jak se to nemá dělat! Rád bych se určitě zaměřil prvotně na potřeby studenta s velice srozumitelným výkladem učiva.

Mojím primárním zájmem zde je doučování fyziky, ideálně v pravidelných intervalech během týdne (po dohodě někdy i o víkendu) se základním objasněním té dané problematiky a následným řešením modelových příkladů, které se na příjmačkách mohou objevit (a také že se i objeví :) ) . Věřím, že předmět jako fyzika může být na první pohled zastrašující, ovšem je jenom tak náročný, jakým si ho sami uděláme. Budu se snažit výuku ušít na míru díky materiálům, které jsou pro příjmací zkoušky na LF MU koncipovány.

V biologii rád objasním klíčovou problematiku pro příjmací testy - tedy buněčnou biologii, biologii člověka, a v neposlední řadě genetiku!

Nedělá mi také problém doučovat anglický jazyk, resp. konverzace v angličtině. 6 let jsem chodil na bilingvální gymnázium na Slovensku a absolvoval jsem různé předměty v anglickém jazyku, jako třeba geografii, matematiku, biologii, dějepis, nebo náboženství. Studium na střední škole jsem zakončil státní jazykovou zkouškou na úrovni C1, maturoval jsem z angličtiny a anglické biologie. Samozřejmě nedílnou součástí zdokonalování si angličtiny je také cestování po světě, přičemž vždy, když jsem někam jel, dokázal jsem ji dokonale aplikovat.
Jsem otevřen zaměřit se na jakékoliv téma v angličtině, obzvláště tedy lékařskou angličtinu.

Moje portfolio: Už téměř rok se účastním jako pomocník na výzkumu mikroprostředí buněk ve výzkumu rakoviny na Masarykově univerzitě. Proto si s molekulární a buněčnou biologií rozumím velice dobře. S fyzikou sem se jako medik potkal již opakovaně, buďto na hodinách biofyziky v prvním semestru vysoké školy, jako i nedávno na seminářích z radiologie, kde byli dobré znalosti fyziky stěžejní.