Vojtěch M.

Vojtěch M.

Přijímá nové studenty

Vojtěch M.

Přijímá nové studenty

Doučování angličtiny od studenta Institutu mezinárodních studií FSV UK

Doučuje předměty:

Popis

Absolvent gymnázia, nyní student Fakulty sociálních věd UK na Institutu mezinárodních studií (obor teritoriální studia), 3. ročník. Absolvování zkoušky Cambridge English, úspěšné dokončení kurzu English for International Studies na IMS FSV UK (C1), v únoru tohoto roku složení americké zkoušky TOEFL s výsledkem C1/C2. Jsem nadšenec pro studium cizích jazyků. Teď na prázdniny rád naberu nové lidi na AJ či FR. V září odjíždím studovat na prestižní americkou univerzitu University of Washington v Seattlu.

Výuce angličtiny se věnuji přes 2 roky a pracoval jsem již s řadou studentů. Jsem zastánce výukové metody “the natural approach”, kterou v 70. letech minulé století představil americký lingvista Stephen Krashen. Tato metoda je založena na tom, že jediný způsob, jak se přirozeně naučit cizí jazyk, spočívá v napodobení učícího procesu rodinných mluvčích. Nejsem zastánce neefektivního vyplňování gramatických cvičení či detailního studia gramatiky. Nahlédnout do učebnice gramatiky muže být pro studenta neuvěřitelně přínosné, nicméně trávení příliš mnoho času na gramatice vede pouze ke stagnaci. To je také důvod, proč naprostá většina děti za 9 let výuky AJ na základní škole umí anglicky opravdu bídně. Na středních školách to většinou nebývá o moc lepší. Nejedná se však o chybu studentů, nýbrž aktuálního systému.
Moji mladší žáci se tak s trochou úsilí stanou premianti třídy, kteří budou muset od učitele dostávat dodatková cvičení. Naopak dospělí cítící se jako věční začátečníci pochopí, proč tomu tak je. Mé hodiny jsou určené pro kohokoliv. Rád pracuji s lidmi, jež mají touhu zlepšit se v angličtině a nejsou do toho nuceni. Jsem si však vědom toho, že mnoho lidí bylo od cizích jazyku odrazeno nudnou výukou. Tak by to určitě být nemělo. Neváhej mi napsat a třeba se domluvíme na naší první hodině. Rád odpovím na jakékoliv dotazy týkají se ať už mé výuky, tak samotného studia cizích jazyků.

-Vojta