Jiří K.

Mgr. Jiří K.

Přijímá nové studenty

Jiří K.

Přijímá nové studenty

Dějinám je nutné rozumět a dokázat odpovědět na otázku "proč". Pouhé biflování letopočtů a jmen nám k pochopení událostí dneška příliš nepomůže.

Cena Od 350 Kč
Preferované časy: dopoledne, po obědě, večer
Doučuje předměty:

Popis

Vzděláním jsem historický sociolog (FHS UK) a dějiny mě zajímaví i baví už do malička. Dějepis učím druhým rokem na soukromém gymnáziu, kde zastávám i roli třídního učitele. Své studenty vedu k tomu, aby v rámci historie dokázali odpovědět na otázku "proč". Chci po nich, aby dokázali řadu věcí odvodit z okolního dění a chápali dějiny v kontextu doby i geografického umístění. Dějepis je plný dobrodružných příběhů, lásky i zrady, umění i politiky, má v sobě vše zajímavé, a disponuje tak všemi předpoklady k tomu, aby ho studenti měli rádi.

Ve svém osobním životě miluji cestování, o svých cestách rád přednáším a napsal jsem tři cestovatelské knihy. Miluji pohyb venku a zvláště pak v horách. Rád navštěvuji historicky důležitá místa, jelikož procházky mezi ruinami minulosti mi pomáchají chápat dávné události. Rád podobné pocity zprostředkovávám také svým studentům a proto jsem je například na podzim roku 2023 vzal sebou do Istanbulu.

Dějiny musí být prožívané, stejně jako pochopené.

Typy lekcí

Standardní lekce

350 Kč / 55 min.