Proč je dobré se učit angličtinu mimo školu?

Proč je dobré se učit angličtinu mimo školu?

Published on: 8. 10. 2023 Author: Natálie S.

Jistě jste si již někdy položili sami sobě otázku, proč byste měli umět angličtinu. Někdo si myslí, že mu bude dobrá jen proto, aby úspěšně prošel ročníky. Někdo se však nad touto otázkou více zamyslí a dojde mu, že je to dovednost, která ho bude provázet celý život.

Angličtina se stala globálním jazykem, který ovlivňuje naše každodenní životy více, než si uvědomujeme. Ačkoli se můžeme naučit základy angličtiny ve škole, učení se jazyku mimo školní prostředí může mít mnoho výhod. Pojďme si tedy přiblížit proč a jakým způsobem je to dobré?

Učení se angličtiny mimo školu nám umožňuje zdokonalit praktickou komunikaci a zlepšit naše schopnosti dorozumět se v reálných situacích. To může zahrnovat rozšiřování slovní zásoby, zlepšení konverzačních dovedností a porozumění různým dialektům a akcentům. Takové dovednosti se většinou ve škole nenaučíme. Škola nám má umožnit stránku gramatickou, která je důležitá pro používání správných vět, ale v každodenní konverzaci je daleko důležitější se umět domluvit a hlavně mluvit. Například na projektech Erasmu a dalších podobných organizací vám cizinci nebudou hodnotit a doporučovat abyste místo "should" použili "ought to".

Angličtina je jazykem mezinárodního obchodu a diplomacie. Zlepšení angličtiny mimo školu nám může otevřít dveře k lepší pracovní příležitosti, možnosti studovat v zahraničí nebo spolupracovat s lidmi z různých kultur.

Učení se angličtiny nám také umožňuje prozkoumávat anglicky mluvící kultury a zvyky. Můžeme si užívat hudbu, filmy, literaturu a další kulturní projevy v jejich původním jazyce, což nám poskytuje hlubší porozumění a obohacení.

​Mimoškolní učení angličtiny nám dává flexibilitu v tom, jak, kdy a kde se učit. Můžeme si vybrat online kurzy, konverzace s rodilými mluvčími přes internet, studium pomocí aplikací, sledování anglických filmů nebo čtení anglických knih. Tím si můžeme přizpůsobit učení našim individuálním potřebám a rozvrhu.

Učení se angličtiny mimo školu může být zábavné a náročné zároveň, ale přináší mnoho výhod. Dává nám možnost zdokonalit praktické dovednosti, otevřít nové dveře kariérních příležitostí a poskytuje nám kulturní obohacení. Proto, pokud stále váháte, zda investovat čas a úsilí do učení se angličtiny mimo školní prostředí, mějte na paměti výše uvedené výhody a nebojte se začít!