Petra S.

Petra S.

Petra S.

Preferované časy: dopoledne, po obědě, večer, víkend

Popis

Krásný den, jmenuji se Petra a jsem profesionální kouč anglického jazyka. Vlastním vysokoškolský bakalářský titul z anglického jazyka a literatury a také jsem držitelkou Cambridge English: Proficiency (C2).
Mám více než 13 let zkušeností s výukou a angličtina je mojí vášní.

Výhoda koučování tkví v tom, že si klient sám upravuje, navrhuje a konstruuje svůj kurz. Zprvu zanalyzujeme potřeby klienta a zjistím jeho cíle a poté pracujeme spolu s klientem na vytváření kurzu. Já - kouč - zde působím spíše jako zdroj informací.

Zprvu si položte otázku proč chcete jazyk studovat, jaký je váš cíl. V mém kurzu kde klienta koučuji aby se dostal až k svému vytouženému cíli, je tato otázka a hlavně odpověď na ni velmi klíčová a zásadní. Jen klient, který ví kam chce dospět, dokáže přesně popsat svůj cíl a já ho do cíle dokáži dovést. Další důležitá součást je motivace, motivace spouští zvídavost, která je zásadní ve vztahu kouč a klient. Snažím se každého svého klienta poznat co nejvíce, jeho koníčky, záliby. Čím víc klienta poznám, tím více mu mohu pomoci dostat se jazykově tam kde chce být. Online koučování je rozděleno na sezení, jedno sezení trvá 60 minut a klient je se mnou v kontaktu i v mezidobí mezi jednotlivými sezeními pomocí emailu nebo sociálních sítí a skypu. Klientům zasílám zajímavé odkazy, o kterých si myslím, že by se jim mohli líbit. Též mám system na zaznamenání klientovi jazykové aktivity v mezidobí našich sezení. Můj cíl je klienta motivovat a ukázat mu jak se angličtinou lze obklopit. Pracuji většinou s lidmi, kteří jsou velmi zaneprázdněni a nemají moc volného času. Snažím se jim ukázat, že každý z nich čas najít může, jen je důležité zvládnout time management.

Nepoužívám učebnice, zaměřuji se spíše na autentický material – TED talks, zprávy, písně, recepty, menu z restaurací, blogy, vlogy atd.

Navíc při studiu jazyka nepřijímáme pouze jazyk jako takový, ale především i " chuť " daného jazykového prostředí. Všimli jste si někdy polyglotů, kteří mění s jazykem i způsob gestikulace a vyjadřování? Francouzsky budete gestikulovat a vyjadřovat se úplně jinak než německy nebo anglicky.