Author's photo
Anonymní autor
podnikání

Podnikatelská infrastruktura. Internetové portály, sociální sítě a fóra. Podnikatelské soutěže.

Dobrý den, vypracovávám si otázky k předmětu Podnikání a jedna otázka mě zaskočila.

"Podnikatelská infrastruktura. Internetové portály, sociální sítě a fóra. Podnikatelské soutěže."

Mohl by mi prosím někdo poradit a vysvětlit, co se tím vším myslí a co bych o tom měla zmínit u zkoušky?

Moc děkuji!!

1 odpověď
Použila bych asi něco z tohoto:

Podnikatelská infrastruktura definuje pravidla a stanovuje podmínky pro poskytování podpory podnikatelským subjektům na Projekty výstavby a regenerace nemovitostí pro podnikání, včetně příslušné infrastruktury na realizaci Strategických projektů. Přispívá ke vzniku funkčního trhu nemovitostí pro podnikání, zkvalitnění podnikatelské infrastruktury a ke zlepšování investičního a životního prostředí.
Rozvoj podnikatelských aktivit v České republice je podmíněn
disponibilitou vhodné infrastruktury pro podnikání. Současná nabídka kvalitních
podnikatelských prostor a ploch je omezená a představuje jeden z limitujících faktorů pro
další rozvoj průmyslu a podnikání. Přitom existuje velké množství nevyužívaných
nemovitostí – brownfields, které mohou být obnoveny, rekonstruovány a znovu použity
pro podnikání.
Zviditelnění a podpora dobrého jména je hlavní přínos podnikatelských soutěží jako Živnostník, Firma či Podnikatel roku.
Podpora dobrého jména – Mnoho lidí se může dozvědět, co děláte. Úspěch v soutěži tak posiluje pozitivní spojení vašeho jména s jádrem podnikání. Pro mnohé je ocenění vaší práce objektivním potvrzením vašich profesních kvalit. Také je fajn vědět, že vám ostatní lidé fandí, a že to, co děláte, má pro ně smysl.
Zviditelnění v médiích – I dílčí úspěch může být pro novináře podnětem o vás napsat článek, udělat rozhovor nebo natočit reportáž. V případě veřejnoprávních médií je to zároveň jeden z mála pozitivních způsobů, jak se dostat do hlavních zpráv. Zájem médií a veřejnosti o příběhy úspěšných podnikatelů je velký.
Nová setkání a kontakty – Prostřednictvím soutěží a doprovodných akcí můžete poznat spoustu zajímavých lidí s ojedinělými osudy, navázat užitečné kontakty s jinými podnikateli, novináři, lidmi z různých institucí apod. Samotné vyhlášení celkových výsledků je malá společenská událost, kterou si vychutnáte (i s rautem).
Přiblížení šťastné náhodě – Asi neznám jinou marketingovou aktivitu, která by při tak malém riziku a nákladech nabízela tak dobré šance na plošné zviditelnění. Jinými slovy, úspěch v podnikatelské soutěži může být vaší šťastnou černou labutí.
Dobrých důvodů, proč soutěžit, by se dalo zajisté najít mnohem více. Odměny pro vítěze však mezi nimi nečekejte. Nesoutěží se o velké peníze, ani nadmíru hodnotné ceny. Ty jsou spíš příjemné a symbolické, někdy též docela nepotřebné. Nečekejte ani okamžité zvýšení obratů, o tom to není. Úspěch v soutěži je především věcí společenské prestiže.

Vedle níže uvedených 3 soutěží existují desítky dalších, méně známých, s nejrůznějším tematickým, regionálním a jiným zaměřením. Za pozornost stojí soutěže pro start-upy a podnikatelské záměry jako např. Nápad roku nebo Podnikavá hlava.