Německé písně

Dobrý den, potřeboval bych pomoci. Poslouchám německý rap. Ale občas jim nerozumím. Máte nějaký tip nebo typ, jak začít lépe rozumět? Co to znamená Habibi? Co je to haram? Co je to mashallah, prosím?

3 odpovědí
avatar
Zrušený účet
K dotazu na lepší porozumění: Nejlépe najít text k písni (je třeba znát název písně), často a více poslouchat a sledovat text.
K dotazu na "habibi": výraz znamená "zlato", "zlatíčko", "miláčku" (jedná se o oslovení, kterého používá muž pro ženu); Když žena oslovuje muže, je výraz mírně modifikovaný na "Habibo". "Habibi" je malinko odvozené od "Habibti" sagen. V písních se často vyskytuje běžne forma "Habibi" , a této formy lze využít pro ženský ekvivalent "zlatíčka".
Komentáře:
Zrušený účet
Výraz "haram" označuje všechny nepřípustné a zakázané věci (téma souvisí s náboženským vyznáním) Výraz mashallah je arabský, pochází z Koránu, doslovně interpretováno "Jak to chce Bůh". Dnešní použití výrazu "Mašalláh" je spíše používáno jako chvála a kompliment. Taktéž lze interpretovat jako „Bůh tě chraň“, což zní jako ochranná formule.
Jak lepe rozumet nevim, to chce asi cas a praxi :)
Ty 3 slova: nejsou nemecky :). Zkus prekladac z turectiny nebo arabstini :)
Ze se v nemeckem rapu objevi i turectina me vubec neudivuje :)
Mašallah znamená Při Alláhu odejdi , Máší znamená totiž Táhni naopak Dá-li Bůh či bude li Bůh chtít je Inšalláh